Bemutatkozás

Az MKSZN Kft.jogelőd társaságainak 1949. évben történt megalakulása óta magas színvonalon képes a magyar agrárgazdaság versenyképességének növelését és a fenntartható fejlődését elősegítő gyakorlatorientált kutatási- fejlesztési és innovációs programok kidolgozására és végrehajtására.

Cégünk kertészeti szaporítóanyag előállítás és forgalmazás területén országos lefedettséget biztosító olyan társaság,amely a Magyar Agrár és Élettudományi Egyetem (MATE) 100%-os tulajdonában van.

Tevékenységünk folyamán figyelemmel kísérjük a termő ültetvényeinkben már fellelhető és az adaptált fajták jellemző tulajdonságait, valamint a különböző termesztéstechnológiák pozitív / negatív hatásait, hogy a bennük rejlő genetikai potenciál a gazdasági eredményekben is megjelenhessen.

Társaságunk több mint 19 faj és 290 fajta szaporítóanyag előállítását végzi. Nagy tapasztalattal rendelkezünk a fás szárú gyümölcsök (köztük héjas gyümölcsök – dió és mandula) és erdészeti fafajok (energianyár) terén, valamint nagy mikroszaporítási tapasztalattal rendelkezünk bogyós gyümölcsűek esetén.

Évente 130.000 db oltvány, 450.000 db magcsemete, 350.000 db bogyós gyümölcs kerül értékesítésre.

A változó piaci igények kielégítésére a szaporítóanyag előállítása tág keretek között bővíthető. Fontos szerepet töltünk be a fás szárúak és bogyós gyümölcsűek technológiai kutatásában, valamint a hazai faiskolák vírusmentes szaporítóanyaggal történő ellátásában.

Cégünk központi irodája Érden található, emellett az országban 2 fióktelepen folytatjuk tevékenységünket.

  • Érd, Elvira major 1.
  • Cegléd, Szolnoki út 52.
  • Sarród, Kossuth Lajos utca 57.

Az MKSZN Kft. a szaporítóanyag előállítás mellett, és a MATE-val történő közös együttműködés keretében, segítséget tud nyújtani a telepítéshez szükséges:

  • ültetvény tervezésben
  • hivatalos szaktanácsadásban
  • kataszteri besorolásban
  • termőhely minősítésben

A szaktanácsadók a szakmában több évtizedes gyakorlattal, kiemelkedő tudományos háttérrel rendelkező szakértők.