Cegléd

Tevékenység

Biológiai alapok fenntartása, fejlesztése

  • A Ceglédi Fióktelep egyik feladata a NAIK Gyümölcstermesztési Kutató Intézettel együttműködve ellátni a génbanki ültetvények, központi törzsültetvények, kísérleti ültetvények valamint üzemi törzsgyümölcsösök fenntartását.

Szaporítóanyag előállítás

  • A másik fontos feladata egyben fő tevékenysége is az üzemi termelés. Az üzemi termelés több részre tagolódik egyik fontos része az oltvány előállítás elsősorban hazai azon belül is ceglédi nemesítésű illetve honosított kajszibarack és szilva fajták oltványait állítjuk elő ez mellett természetesen megtalálható a választék bővítésére meggy, cseresznye, alma, birs, naspolya, körte, őszibarack és mandula fajták oltványai is.
  • Árudánkban kiskereskedelmi tevékenységet is folytatunk ahol vásárlóink 1-1 db oltványt is meg tudnak vásárolni.
  • Az oltványok előállításához szükséges alapanyagokat saját magunk állítjuk elő így az oltványok alanyául szolgáló magcsemetéket is amiből éves szinten 450 000 db-t állítunk elő amit a saját felhasználás mellett értékesítünk faiskolák részére is.
  • Magcsemetéből a ceglédi nemesítésű fajtákat állítjuk elő, amelyek kiválóan alkalmazkodnak a hazai klimatikus viszonyokhoz.

Gyümölcstermesztés

  • Szaporítóanyag előállítás mellett gyümölcstermesztéssel is foglalkozunk. Legnagyobb területen meggyet termesztünk kisebb mennyiségben alma és szilva termesztésével is foglalkozunk.

Szántóföldi növénytermesztés

  • Kiegészítő tevékenységként szántóföldi növénytermesztéssel is foglalkozunk ahol kukoricát, napraforgót, őszi búzát, tritikalét, őszi káposztarepcét termesztünk vetésforgóban. Termesztés során elsősorban hazai nemesítésű gabonafajtákat használunk.

Területek

Szántó 200 ha
Gyümölcsös 52 ha
Faiskola 2 ha
Magiskola 2 ha

Elérhetőségek

 

MKSZN Kft.

Cím 2700 Cegléd, Szolnoki u. 52.
Telefonszám 53/358-578
Telefax 53/505-399
Email cegled@mkszn.hu