A meggytermesztés „ új alapokon”

szept 23 - szept 23
4244 Újfehértö, Vadastag 2

ÉKASZ Szakmaközi Szervezet és Terméktanács,

NAIK GYKI Újfehértói Kutató Állomása, Magyar Kertészeti Szaporitóanyag Nonprofit Kft.

 

Tisztelettel  meghivja Önt

 

A meggytermesztés

„ új alapokon”

címü rendezvényre

 

A rendezvény időpontja: 2016. szeptember 23. kezdete:

10.00 óra

 

 

A rendezvény helye:

 

Az Újfehértói Kutató Állomás tanácsterme

 

4244 Újfehértö, Vadastag 2.

Levezető elnök:

Dr. Takács Ferenc, elnök

ÉKASZ Szakmaközi Szervezet és Terméktanács

 

09.00 - 10.00 Regisztráció

 

10.00 Megnyitó

Dr. Lakatos Tamás, intézetigazgató, NAIK Gyümölcstermesztési  Kutató Intézet

 

10.05 Köszöntő:

Kasztovszky Zoltán, ügyvezető igazgató Magyar Kertészeti Szaporitóanyag Nonprofit Kft.

 

10.10 A magyar meggy múltja, jelene, jövője Nyéki- Szabó- Soltész szerk.: „Meggy”

(A jövedelmező intenziv termesztés alapjaival) cimü könyv bemutatása

Dr. Szabó Tibor, tudományos tanácsadó MKSZN Kft.

 

Előadások:

 

10.20 A meggyágazat helyzete és jövőbeni kilátásai

Bittsánszky Márton, főosztályvezető helyettes, FM Agrárpiaci Főosztály

 

10.40 A hagyományos és az intenzív meggytermesztés költség-jövedelem viszonyainak alakulása

Dr. Apáti Ferenc, egyetemi docens Debreceni Egyetem GTK.

 

11.00 Meggytermesztés technológiája

a Siófoki Gyümölcstermesztési Zrt.-né1 Dr. Szukics József, vezérigazgató

 

11.15 Meggytermesztés „új alapokon” Nemesnyik István, üzemvezető

Hunapfel Kft. Csorvás

 

11.30 A meggy fogyasztási idényének

meghosszabitása

Dr. Takács Ferenc, tudományos főmunkatárs, NAIK GYKI Újfehértói Kutató Állomása

 

11.50 Az Újfehértói meggy génbank értékei a molekuláris genetikai és beltartalmi vizsgálatok tükrében

Dr. Hegedűs Attila, Dr. Halász Júlia,

Stefanovitsné Dr. Bányai Éva, SZIE Kertészettudományi Kar

Dr. Szabó Tibor, MKSZN Kft.

 

12.05 Utak és barátok

Dr. Sza bó Zoltán, ügyvezető Balaton Fruit Kft.

 

12.15 Kérdések, hozzászólások

 

12.30 Új eljárással készített meggybor, kóstolóval egybekötött ismertetése Dr. Majer János, intézetigazgató

NAIK Szőlészeti és Borászati Kutató Intézet

 

13.00 Ebéd