Agrárfronton erősít az MKB Bank

2019. 04. 03.

Az MKB Bank új agrár-hitelkonstrukciót jelentett be és megállapodást írt alá a Szent István Egyetemmel.

Új, agrár hitelkonstrukciót dolgozott ki az MKB Bank, együttműködve az Agrárvállalkozási Hitelgarancia Alapítvánnyal (AVHGA) – jelentette be Balog Ádám, az MKB Bank elnök-vezérigazgatója.

A mezőgazdasági termelés szezonalitásához, illetve az agrárvállalkozások életciklusához is igazodó termék termőföld-vásárlásra és beruházásokra fordítható, de akár szabad felhasználású forrásként is működhet. A fedezetet termőföld és magánszemély készfizető kezessége mellett az AVHGA 80 százalékos garanciája biztosítja.

Az MKB együttműködési megállapodást kötött a Szent István Egyetemmel, amelyet a bank elnök-vezérigazgatója azzal indokolt, hogy az agrárium egy igazán izgalmas, változó, a legújabb technológiákat egyre szélesebb körben alkalmazó iparág, amelyben a bank nagy perspektívát lát.

Az MKB a pénzügyi tudást, az egyetem pedig a szakmai tapasztalatot hozza az együttműködésbe, amelynek eredményeként például az egyetemi hallgatók banki elmélet és gyakorlati ismeretekkel gazdagodhatnak.

Az aláírási ceremónián résztvevő Nagy István agrárminiszter kifejtette, hogy az ágazat fejlődésének kulcsa a korszerű szaktudás, és a megfelelő tőke, ezeket pedig az együttműködő felek tudják biztosítani.

(Forrás: www.vg.hu)